Sådan rydder du et c-drev på pc eller mac

ThisTeaches dig, hvordan du rydder op på C-drevet (hovedharddisken) på en Windows-computer samt hvordan man rydder op ad hovedladdrevet på en Mac-computer.Både Windows og MacOS har værktøjer til at hjælpe dig med at rydde op på harddisken, som f.eks. Fjernelse af unødvendige filer, overførsel af dem til et andet drev eller sky-lagring og afinstallation af apps og software, du ikke længere bruger.

Trin

Metode 1 af 5:
Brug Diskoprydning på Windows
  1. Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller Mac Trin 1
1. Klik på Windows Stifinder
Billede titled file_explorer_icon.jpg
.Det er ikonet, der ligner en mappe med et blåt klip.Windows Stifinder er hvor du gennemsøger dine drev og filer på din computer.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på PC eller MAC trin 2
    2. Klik Denne pc.Det er i sidebjælken til venstre for Windows Stifinder.Det er ved siden af ​​et ikon, der ligner en computers skærm.Dette viser alle de drev og hurtige adgangsmapper på din computer.
  • Billedet med titlen Ryd op en C-drev på PC eller Mac Trin 3
    3. Højreklik på C: køre.Dette viser en pop op-menu til drevet.C: er hoveddrevet, der har din Windows-installation på den.Det kan kaldes "OS" eller "Os_install" eller noget lignende.Drevbogstavet i parentes efter drevnavnet.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller Mac Trin 4
    4. Klik Ejendomme.Det er den sidste mulighed i pop op-menuen, når du højreklik på C: drevet.Dette åbner vinduet Egenskaber.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller Mac trin 5
    5. Klik Diskoprydning.Det er den knap, der er under og til højre for "Kapacitet" Graf i vinduet Egenskaber.Dette åbner diskens oprensningsværktøj efter en kort scanning.Diskoprydningsværktøjet viser filtyper, du kan slette for at frigøre plads.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 6
    6. Kontrollere
    Billede Titlet Windows10Regchecked.jpg
    De filtyper, du vil slette.Boksen mærket "Filer til at slette" lister filtyper, der kan slettes for at frigøre plads.Kontroller alle de filtyper, du vil slette.Mængden af ​​plads, de frigiver, er angivet til højre i boksen.Klik på hver filtype for at se en beskrivelse af filtypen under "Filer til at slette" boks.Den samlede mængde plads, du får, er angivet under boksen.
  • Hvis du har brug for at frigøre mere plads, skal du klikke på knappen, der siger "Ryd op systemfiler" under beskrivelsen.Dette scanner dit system og tilføjer flere systemfiler, som du kan slettes.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 7
    7. Klik Okay.Det er i bunden af ​​diskrensningsværktøjet.En bekræftelsespop-up vises, om du er sikker på, at du vil have permanent slette disse filer.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 8
    8. Klik Slet filer.Det er i bunden af ​​bekræftelsespop-up.Dette sletter filerne og frigør plads på din computer.
  • Metode 2 af 5:
    Fjernelse af filer på Windows
    1. Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 9
    1. Klik på Windows Stifinder
    Billede titled file_explorer_icon.jpg
    .Det er ikonet, der ligner en mappe med et blåt klip.Windows Stifinder er hvor du gennemsøger dine drev og filer på din computer.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på PC eller Mac Trin 10
    2. Klik på en af ​​de hurtige adgangsmapper.Hurtige adgangsmapper er angivet i sidepanelet til venstre for Windows Stifinder.Disse er mapper, der almindeligt anvendte filer gemmes.De omfatter "Desktop", "Dokumenter", "Downloads", "musik", "Billeder", "Videoer", og muligvis mere.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 11
    3. Holde Ctrl og klik på filer, du ikke har brug for.Gå gennem alle filerne i mappen og vælg dem, du ikke længere har brug for.Holding Ctrl Mens du klikker på filerne, kan du vælge mere end en fil ad gangen.
  • Billedet med titlen Ryd op en C-drev på PC eller MAC trin 12
    4. Højreklik på en valgt fil.Udvalgte filer fremhæves i blåt.Dette åbner en pop op-menu med handlinger, du kan gøre for den valgte fil.Hvis der vælges mere end en fil, gælder handlingen på alle valgte filer.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 13
    5. Klik DELETE.Det er i bunden af ​​pop op-menuen, når du højreklikker på et valgt emne.Gå gennem alle hurtige adgangsmapper i sidebjælken til venstre og slet alle varer, du ikke vil beholde.
  • Hvis du ikke vil slette elementer i dine hurtige adgangsmapper, kan du overføre det til et USB-flashdrev eller eksternt drev.Tilslut flashdrevet eller eksternt drev til en tilgængelig USB-port, og højreklik derefter på et valgt emne og klik på Skære.Klik på USB eller eksternt drev.Højreklik på et tomt mellemrum inde i drevet og klik på sæt ind.Dette vil overføre emnerne til Flash Drive eller USB Thumb Drive.Hvis du har en cloud-baseret service, som f.eks. Google Drive, iCloud eller Dropbox, kan du klippe og indsætte elementer til Google Drive, iCloud eller Dropbox-mappen i Windows Stifinder.Læs "Sådan bakker du op til skyen" For at lære mere om, hvordan du gemmer dine filer til forskellige sky-tjenester.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 14
    6. Dobbeltklik på genbrugsbeholderen.Dette viser alt indholdet af genbrugsbeholderen. Genbrugsbeholderen er på dit skrivebord.Det er ikonet, der ligner en skraldespand.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller Mac Trin 15
    7. Gennemgå indholdet af genbrugsbeholderen.For at frigøre plads på C: drevet, skal du tømme genbrugsbeholderen.Dette vil permanent slette alle varer i genbrugsbeholder.Før du gør det, skal du gennemgå alle varer i genanvendelsesbakken for at sikre, at der ikke er noget, du vil beholde.Hvis du finder et emne, du vil beholde, skal du højreklikke på det og klikke på Gendan.
  • Billedet med titlen Ryd op en C-drev på PC eller MAC Trin 16
    8. Klik Styre.Det er fanen øverst på genbrugsbakken nedenfor "Genbrugsbeholderværktøjer".
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC Trin 17
    9. Klik TOM RECYCLING BIN.Det er knappen i det øverste venstre hjørne af genbrugsbeholderen.Det er knappen med papirkurven kan ikonet.Dette viser en pop-up, der spørger, om du vil permanent slette alle elementer i genbrugsbeholderen.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 18
    10. Klik Ja.Dette bekræfter, at du vil slette alle elementer i genbrugsbeholderen og sletter alle elementer.Tillad et par minutter for de elementer, der skal slettes.
  • Metode 3 af 5:
    Afinstallerer apps på Windows
    1. Billedet med titlen Ryd en C-drev på pc eller MAC trin 19
    1. Klik på Windows Start
    Billede titlen WindowsStart.jpg
    ikon.Det er ikonet, at med Windows-logoet.Som standard er det i nederste venstre hjørne af skærmen i Windows-proceslinjen.Dette viser Windows Start-menuen.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 20
    2. Type Kontrolpanel.Dette viser kontrolpanelet i Windows Start-menuen.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 21
    3. Klik på kontrolpanelet.Kontrolpanelet er den app, der har et ikon, der ligner en computerskærm med grafer på den.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 22
    4. Klik Afinstaller et program.Det er nedenfor "Programmer" I kontrolpanelet."Programmer" er ved siden af ​​et ikon, der ligner en softwareboks og cd.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 23
    5. Klik på et stort program, du ikke længere bruger.Størrelsen af ​​hvert program er angivet i "Størrelse" kolonne til højre.Hvis du ikke kan se størrelseskolonnen, skal du klikke på højre kant af vinduet og trække den til højre, indtil "Størrelse" kolonne vises.Programmerstørrelser er angivet som KB, MB eller DK.Der er 100 kbs i 1 MB og 100 MBS i 1 GB.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 24
    6. Klik Afinstaller / Change.Det er øverst i kolonnen med navnene på programmerne.Dette viser en pop-up, der spørger, om du vil afinstallere programmet.
  • Hvis du bliver spurgt, om du vil tillade Afinstall App at foretage ændringer i dit system, skal du klikke på Ja.
  • Billedet med titlen Ryd op en C-drev på PC eller MAC trin 25
    7. Klik Afinstaller.Dette afinstallerer programmet fra din computer.Gentag for så mange programmer, som du har brug for for at frigøre plads på din C: Drive.
  • Mange programmer har deres egen afinstallationsguiden.Knapperne kan se anderledes ud eller være på forskellige steder fra et program til et andet.
  • Metode 4 af 5:
    Rengøring af harddisken på Mac
    1. Billedet med titlen Ryd op en C-drev på PC eller MAC trin 26
    1. Klik på Apple-ikonet
    BILLEDE TITLET MACAPPLE1.jpg
    .Det er i øverste venstre hjørne af skærmen i menulinjen øverst.Dette viser Apple-menuen.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 27
    2. Klik Om denne Mac.Det er den første mulighed i Apple-menuen.Dette viser oplysninger om din Mac.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 28
    3. Klik Opbevaring.Det er den tredje fane øverst på "Om denne Mac" vindue.Dette viser en linjediagram, der fortæller dig, hvor meget plads du har til rådighed på din Mac.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 29
    4. Klik Styre.Det er knappen på højre side over linjegrafen.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på PC eller Mac Trin 30
    5. Klik Opbevares i iCloud (valgfri).Denne indstilling frigør plads ved at gemme alle, men dine seneste filer til iCloud-drevet.
  • Du skal muligvis opgradere din iCloud-plan for at få nok lagerplads.Du får 5 GB lagerplads gratis.Derefter er det $ 0.99 om måneden for 50 GB lagerplads, $ 2.99 en måned for 200 GB, og $ 9.99 En måned for 2TB lagerplads.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 31
    6. Klik Optimere ved siden af "Optimer opbevaring."Det er den anden mulighed nede ved siden af ​​iTunes-logoet på en flerfarvet musiknota. Dette frigør plads ved at fjerne alle iTunes-film og tv-shows, som du allerede har set. Det fjerner også alle, men dine nyeste e-mail-vedhæftede filer.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC-trin 32
    7. Klik Tænde for ved siden af "Tøm affald automatisk".Det er den tredje mulighed nede. Dette sletter automatisk elementer, der har været i skraldespanden i mere end 30 dage.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller Mac Trin 33
    8. Klik Gennemgå filer ved siden af "Reducere clutter."Det er den sidste mulighed i "Anbefalinger" menu.Dette viser de dokumenter, der måtte tage plads på din Mac`s harddisk, men er ikke blevet brugt i et stykke tid. Hold musen over en fil, og klik derefter på "x" For at slette en enkelt fil.
  • Du kan dobbeltklikke på en hvilken som helst fil for at åbne den, hvis du ikke er sikker på, hvad filen den.
  • Sørg for ikke at slette vigtige filer, da denne proces permanent sletter filerne.
  • Billedet med titlen Ryd op en C-drev på PC eller MAC trin 34
    9. Holde ⌘ Command og vælg varer, du ikke har brug for.Holding Kommando Mens du klikker på elementer, kan du vælge mere end et emne ad gangen.Alle udvalgte varer fremhæves i blåt.
  • Billedet med titlen Ryd op en C-drev på pc eller Mac Trin 35
    10. Klik Redigere.Det er i menulinjen øverst på skærmen.Sørg for, at alle de elementer, du vil slette, stadig er fremhævet i blåt.Dette viser "Redigere" Drop down menu.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på PC eller Mac Trin 36
    11. Klik DELETE.Det er den fjerde mulighed i "Redigere" menu.Dette viser en bekræftelsespop-up, der spørger, om du vil fjerne disse elementer fra disken.Bekræftelsespop-up fortæller dig også, hvor meget opbevaring dette vil frigøre.Disse filer kan ikke gendannes, når de fjernes, så sørg for, at du kun vælger de filer, du ikke længere har brug for.
  • Hvis du ikke vil slette dine filer, skal du læse "Sådan sikkerhedskopieres en Mac" eller Sådan sikkerhedskopieres en Mac uden en tidsmaskine" At lære at sikkerhedskopiere filerne på din Mac.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på PC eller MAC-trin 37
    12. Klik Fjerne.Dette sletter permanent de valgte filer fra dit drev.Gå gennem alle mapper i sidebjælken til venstre og fjern eventuelle filer, du ikke længere bruger.
  • Metode 5 af 5:
    Afinstallerer apps på Mac
    1. Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 38
    1. Åbn Finderen
    Billede titled macfinder2.jpg
    .Det er det hvide og blå ikon med et smiley ansigt.Finderen findes i kajen nederst på skærmen.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på pc eller MAC trin 39
    2. Klik Applikationer.Det er i sidebjælken til venstre for Finder.Dette viser alle de programmer, du har installeret på din Mac.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 40
    3. Klik på knappen med fire lodrette linjer.Det er øverst på Finder ovenfor "Udsigt".Dette viser alle applikationer i et listformat.Kolonnerne til højre viser den dato, de sidst blev ændret, og størrelsen af ​​applikationen.
  • Hvis du ikke kan se "Størrelse" Kolonne, klik og træk den højre kant af Finder-vinduet og træk den til højre, indtil "Størrelse" kolonne vises.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 41
    4. Holde ⌘ Command og klik på de apps, du ikke længere bruger.Holding Kommando Mens du klikker på Apps, giver du mulighed for at vælge mere end en app ad gangen.Alle udvalgte apps er fremhævet i blåt.Klik på Apps, som du ikke længere bruger og har en stor størrelse.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller Mac Trin 42
    5. Træk en fremhævet app til skraldespanden.Sørg for, at alle de valgte apps stadig er fremhævet.Trækker en fremhævet app til papirkurven vil flytte alle fremhævede apps til papirkurven.
  • Du kan blive bedt om at skrive din brugeradgangskode for at slette apps.Hvis det er tilfældet, skriv dit kodeord og klik på Okay.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 43
    6. Dobbeltklik på papirkurven.Dette viser alt indholdet af papirkurven i Finder.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på PC eller Mac Trin 44
    7. Gennemgå indholdet af skraldespanden.For at frigøre plads skal du tømme papirkurven.Før du gør det, er det en god ide at gennemgå indholdet af papirkurven og sørg for, at det kun indeholder varer, du vil slette.Hvis du ser nogen genstande, du ikke vil slippe af med, skal du klikke på varen, og derefter klikke på Fil I menulinjen øverst og klik på Sætte tilbage I menuen Filer.Dette vil gendanne varen til dets oprindelige placering.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC trin 45
    8. Klik FINder.Det er i menulinjen øverst på skærmen.Dette viser rullemenuen Finder.
  • Billedet med titlen Ryd en C-drev på PC eller MAC-trin 46
    9. Klik Tømme skrald.Det er den tredje indstilling i rullemenuen Finder.Dette viser en pop-up, der spørger, om du er sikker på, at du vil permanent slette elementerne i papirkurven.
  • Billedet med titlen Ryd et C-drev på pc eller MAC trin 47
    10. Klik Tømme skrald.Det er i nederste højre hjørne af bekræftelsespop-up.Dette sletter permanent alt indholdet af skraldespanden.Tillad et par minutter til din Mac for at slette indholdet af papirkurven.
  • Del på sociale netværk :
    Lignende