Sådan laver du blæksprutte

Selvom det lyder gourmet, er blæksprutte let tilgængeligt, billigt og overraskende nemt at forberede og lave mad. Hvis dine minder om blæksprutte er af lange, chewy bites efterfulgt af en hård sluge, bør du vide, at der er en række måder at lave mad, der er langt mere lækre end gummiagtige, over-done calamari.

Trin

Metode 1 af 3:
Skære og forberede hele blæksprutte
  1. Billedbet med titlen Cook Squid Trin 1
1. Ved, at hele blæksprutte er billigere og smagere end pre-cut calamari. Der er mange dele til en blæksprutte, der kastes ud, når en blæksprutte er forberedt. Det kan måske virke brutto først, men prepping en hel blæksprutte kræver intet andet end en skarp kniv og en vilje til at få dine hænder snavset.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 2
    2. Kniv mellem øjnene og kroppen og træk hovedet ud af mantlen. Dette er nok den groveste del af hele processen, og du får det gjort først. Hold blæksprutteet fast af kroppen, eller mantel. Klem forsigtigt over øjnene og træk mod tentaklerne, så du har to dele - hovedet og tentaklerne og mantlen.
  • Dette kan blive rodet, så gør det over vasken, når det er muligt.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 3
    3. Hugge hovedet ud af tentaklerne ved at skære under øjnene. Kassér øjnene og hovedet, og hold tentaklerne til senere. Hvis du vil gemme blækket, hvilket er fantastisk i stews eller pasta, er det fastgjort over hovedet og er en sølvfarvet sække med sort væske inde. Skære det væk og dræne blækket i en skål til at bruge senere. Sørg for at være forsigtig i dette trin, så du ikke mister blækket eller pletter dit tøj eller møbler.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 4
    4. Fjern næb fra tentaklerne ved at klemme det ud fra midten. Den hårde munding af blæksprutten sidder midt i tentakelklyngen. Føler sig for en lille, frø som næb i bunden af ​​tentaklerne. Det kan poppes ud ved at klemme ud i retning af tentaklerne.
  • Skære eventuelle ekstra lange tentakler tilbage, så de er alle omtrent lige længde og sætter derefter tentaklerne til side - de er klar til at lave mad og tjene.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 5
    5. Træk de to finner af. Du kan trimme dem tilbage med en kniv, men at trække dem af vil svække huden, som du skal fjerne senere. Træk tilbage finnerne (de ligner vinger på kroppen), så klem dem med din tommelfinger og pegefinger, indtil du har et godt greb. Du kan så nemt trække dem ud af blækspruttets krop.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 6
    6. Træk det hårde stykke brusk, eller quill fra inde i blækspruttets krop. Du skal være i stand til at føle det nemt i kuplen af ​​blæksprutte langs maven, og det vil glide let ud. Det kan bryde inde i blæksprutsen, så sørg for at føle sig for eventuelle hårde bits, før du begynder at lave mad.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 7
    7. Brug ryggen af ​​din kniv til at klemme enhver resterende indvolde ud af blæksprutte kroppen. Start på spidsen, brug bagsiden af ​​din kniv til at skubbe den resterende gunk ud af mantlen. Hvis du føler dig eventyrlystne, er det ofte lettere at bare nå ind i dine hænder eller en ske og simpelthen scoop det hele.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 8
    8. Fjern membranen. Membranen er den gellignende, lilla hud, der dækker blæksprutte. Skær spidsen af ​​mantlen og brug den til at få lidt hud løs, så træk den væk. Hvis du har problemer, skrabe knivens kniv i en vinkel langs huden, næsten som om du var forsigtigt whittling. Skyl blæksprutte i koldt vand, når du er færdig.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 9
    9. Skær mantlen i din ønskede form. Hvis du vil have calamari, skære kappen vandret, så du har ringe af blæksprutte. For de fleste andre portioner skære langs den ene kant af blæksprutte for at åbne den op i et fladt stykke og derefter skære i kvadrater.
  • Du kan også score fisken til hurtigere madlavning. Lav små skiver halvvejs i kødet med din kniv i en vinkel, så blæksprutte er ramt.
  • Metode 2 af 3:
    Madlavning calamari
    1. Billedbet med titlen Cook Squid Trin 10
    1. Pat dine ringe af blæksprutte tørt med et papirhåndklæde. Calamari kræver tynde ringe af blæksprutte. Hvis du starter med blækspruttets krop, skal du blot klappe det tørre og derefter skære vandret over kroppen med en skarp kniv - dreje røret af skaldyr til 1/2" ringe til madlavning.
    • 1 lb frisk blæksprutte svarer normalt til 1/2 lb calamari, hvilket generelt er nok for en person.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 11
    2. Overvej at bløde ringene i et kærnemælk bad til ømhed og rigere smag. Dette vil gøre en himmelsk stegt calamari, men du kan springe over trinet, hvis du ikke har tid. For at lave din egen kærnemælk blanding, hvis du ikke har nogen praktisk:
  • Bland 2 kopper mælk med saften af ​​en stor citron. Du kan også tilføje et strejf af hot sauce også til smag.
  • Lad blandingen sidde i 4-5 minutter. Du bør se det fortykning.
  • Sug calamari ringe i Buttermilk-blandingen i 3-4 timer før du går videre. Når du er klar, skal du fjerne ringene og dræne overskydende væske.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 12
    3. Bland 2 kopper mel, 1 tsk salt og 1 tsk peber i en mellemstor skål. Du kan også tilføje andre krydderier, du ønsker, som f.eks. En teskefuld Paprika, Chili Powder eller Cayenne. Whisk sammen godt.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 13
    4. Frakke ringene af calamari i melblandingen. Frakke ringene, så hver af dem er helt dækket af blomsten. Du skal muligvis arbejde i små batcher, og du vil sandsynligvis nødt til at tilføje mere mel, hvis du begynder at løbe ud.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 14
    5. Varme op 1/2" Olie til medium høj varme på ovnen top. Du kan have brug for 1-2 kopper vegetabilsk olie for at have nok, da det skal næsten belægge ringene, når de laver mad. Hvis du har et termometer, få olien op til 360 ℉. Du kan også bruge en dybfryser indstillet til 360 ℉. Hvis du ikke har et termometer, skal du vente, indtil olien skinner hele tiden.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 15
    6. Kog calamari i små batcher, indtil Golden Brown, ca. 2-3 minutter. Flip ringene en gang, da de laver mad, fjerner dem, når kødet under brødet ikke længere er skinnende eller gennemskinneligt.Sørg for, at du ikke passer til panden og tilføjer kun nok stykker til at fylde bunden uden at røre eller overlappe. Tilføjer for meget vil drastisk sænke temperaturen af ​​olien, hvilket fører til fedtet, ubehagelig calamari.
  • Hvis du vil have Crispier Calamari med en glattere inde, opvarm olien til 400 ℉ og kog blæksprutteet i højst mere end et minut eller et minut og en halv.
  • Metode 3 af 3:
    Pan-stegning blæksprutte
    1. Billedbet med titlen Cook Squid Trin 16
    1. Pan Fry Cut Squid med nogle krydderier til et hurtigt, lækkert måltid eller forretter. Blæksprutter skal kun lave mad i 30-45 sekunder, og det er ømt, mild smag arbejder med en række krydderier. Start med rensede tentakler, og kroppens krop er fladt og skåret i 1-2" firkanter.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 17
    2. Opvarm 1/2 spiseskefuld olie i en pande på medium høj varme. Du vil have olien til at være varm, så blæksprutte koger hurtigt. Forlader kødet i olien for længe vil gøre det svært og gummiagtigt.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 18
    3. Kog eventuelle aromater i olien i 1-2 minutter. Aromatiske stoffer er simpelthen små grøntsager og urter, der blødgør under varme og bruges i Køkkener over hele verden. Kast dem i den varme olie og giv dem et par minutter for at få øm, før du går videre. Nogle gode ideer (opført pr. Squid bliver kogt) omfatter:
  • 1-2 clove hvidløg, hakket.
  • 1/4 kop diced hvide løg.
  • 1/3 kop diced chili peberfrugter.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 19
    4. Tilføj et lille parti af blæksprutte og kog i 30 sekunder. Du ønsker ikke at fylde panden, eller du vil sænke temperaturen for hurtigt og ødelægge madlavningsprocessen. Sæt nok stykker i, så de har plads til at bevæge sig og rør ofte. Hvis du har en stor sauce-pan, skal 1 hele blæksprutte være perfekt.
  • Billedbet med titlen Cook Squid Trin 20
    5. Tilføj eventuelle krydderier og kast i yderligere 10-25 sekunder, før du fjerner. Du vil kun have blæksprutten til at lave mad, indtil det er hvidt og ikke længere gennemskinnelig (delvist gennemstrømning). Derefter tilføj dine krydderier og bland alt godt, før du serverer straks. Du kan blande det til pasta eller bare spise det som det er.Prøv:
  • 1 spiseskefulde sojasovs og en håndfuld hakket koriander
  • En knivspids salt, sort peber og citronsaft til smag.
  • Salt, sort peber og blæksprutteets eget blæk.
  • Video

    Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger deles med YouTube.

    Tips

    Kog blæksprutte hurtigt - det behøver ikke længe at få øm, men vil hurtigt blive hårde, når de er overcooked.
  • Hvis din blæksprutte er for sej, er det overcooked.
  • Advarsler

    Blæksprutte er glatte, så vær forsigtig, når du skærer det. Altid skåret væk fra din krop, ikke mod.
    Del på sociale netværk :
    Lignende