Sådan laver du vietnamese green sticky rice (soak & no soak)

Hvis du har besøgt Vietnam eller været på et vietnamesisk marked, har du måske bemærket en pakke med lyse grøn ris på hylderne. Denne grønne ris, der smager lidt sød og nutty, er perfekt til morgenmad, snacks og desserter-plus, det er super let at lave. Grib en pakke af grønne risflager, noget vand, og kom til madlavning!

Trin

Spørgsmål nr. 1 af 6:
Hvad betyder grøn ris?
  1. Billede med titlen Cook Vietnamese Green Rice Trin 1
1. Grøn ris er umoden ris, der er blevet ristet. Det får sin grønne farve naturligt uden yderligere farvestoffer. Efter det er stegt, grøn ris jorden med en mørtel og pistle, indtil det er fladt at skabe flager, der kan rehydreres.
  • I Vietnam kaldes grøn ris com. Du kan finde den online eller på de fleste vietnamesiske markeder.
  • Du kan også se risen mærket som "riskflager", men det er alt det samme.
Spørgsmål 2 af 6:
Har du brug for at suge glutinous ris?
  1. Billede med titlen Cook Vietnamese Green Rice Trin 2
1. Ja, sug grøn ris, hvis du laver ris kager eller spiser det almindeligt. Grøn ris er glutinous, så det skal rehydreres. SOAK 1 kop (128 g) ris i en skål vand (lige nok til at dække riset helt) i mindst 1 time før du koger det.
  • 2. Hvis du bruger grøn ris til at belægge skaldyr, skal du ikke suge det. Grønne risflager er perfekte til at tilføje en sprød crunch til rejer, rejer og andre skaldyr retter. Hvis det er, hvad du laver, skal du ikke suge risflakerne, så de holder deres sprøde, crunchy tekstur.
  • Spørgsmål 3 af 6:
    Hvor længe laver du grøn ris?
    1. Billede Titlet Cook Vietnamese Green Rice Trin 3
    1. Kog det over lav varme i 8 til 10 minutter. Hæld 1 kop (128 g) rehydreret risflager ind i en pande på komfuret. Skub forsigtigt risflakerne rundt med en gummi spatel for at holde dem fra at brænde, når du koger dem.
  • 2. Du behøver ikke at lave det overhovedet, hvis du ikke vil. Hvis din plan er at spise risen, kan du simpelthen rehydrere det ved at bløde det i vand og derefter tilføje dine påfyldninger, som kokoscreme eller kokosnødflager. Bland risflagerne sammen med en ske for at skabe den cremet tekstur, og grave derefter i!
  • Spørgsmål 4 af 6:
    Hvordan ved du, hvornår grøn ris er færdig?
    1. Billede med titlen Cook Vietnamese Green Rice Trin 4
    1. Det vil se grødet og klæbrig ud. Risflagerne kombinerer alle sammen for at gøre en gelatinøs masse. Hvis du laver risen på en komfur, vil de nok begynde at klæbe til din spatel, hvilket er, når du ved, det er på tide at spise!
    • Risen kan også vende en lysere, mere levende grøn farve.
    Spørgsmål 5 af 6:
    Kan du lave riskager med grøn ris?
    1. Billedbet med titlen Cook Vietnamese Green Rice Trin 5
    1. Ja du kan! Når den grønne ris stadig er varm fra at blive kogt, scoop en skefuld på en firkant af plastfolie. Fold plastikpakken over den grønne ris, indtil den er i en (for det meste) firkantet form, så lad den køle i ca. 15 minutter, før du graver i.
    • Den grønne ris er meget lettere at forme, når det stadig er varmt, så prøv at gøre det med det samme.
    Spørgsmål nr. 6 af 6:
    Hvad går grøn ris godt med?
    1. Billede med titlen Cook Vietnamese Green Rice Trin 6
    1. Kokosnød er en populær topping for grøn ris. Da grøn ris er lidt sød, cremet kokosmælk eller crunchy kokosnødflager går super godt på toppen. Hvis du virkelig har en sød tand, kan du endda tilføje nogle kokoscreme på toppen.
    • Hvis du går til en sød dessert, tilsættes i 1 kop (128 g) granuleret sukker til risen, før du koger det.
    • Du kunne også tilføje en scoop af kokosis på toppen.

    Tips

    Vietnamesisk grøn ris er forskellig fra Pandan Rice, som er farvet grønt.
    Del på sociale netværk :
    Lignende